Vyhlášení vítězů v soutěži AI Awards

Předali jsme ocenění vítězům prvního ročníku soutěže AI Awards, který se konal v úterý 30. dubna 2019

[av_image src=’https://mcomputers.algaweb.site/wp-content/uploads/2019/05/ai-bezpozadi-336×321.png‘ attachment=’9954′ attachment_size=’full‘ align=’right‘ styling=’no-styling‘ hover=“ link=“ target=“ caption=’AI Awards‘ font_size=“ appearance=“ overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff‘ copyright=“ animation=’no-animation‘ av_uid=’av-3tmcfo‘ admin_preview_bg=“][/av_image]

Cílem soutěže je především zviditelnit české zástupce v odvětví umělé inteligence, kteří představují špičku ve svém oboru. Porota složená ze zástupců akademické obce a byznysu rozdala ceny v celkem osmi kategoriích.

Vítězce kategorie AI student roku, kterou ovládla nadaná studentka Michaela Mrázková, předal Petr Plodík za M Computers poukaz na vlajkovou loď mezi grafickými kartami NVIDIA RTX 2080Ti, vhodnou pro algoritmické výpočty a další náročné úlohy.

Společně s IT4Innovations, národním superpočítačovým centrem, také předal cenu pro AI startup roku, kde zvítězila společnost Rossum, která tímto získala možnost testovat na světově nejvýkonnějším počítači pro výpočty umělé inteligence NVIDIA DGX-2.

Další podrobnosti k vyhlašení výsledků AI Awards naleznete v článku V soutěži AI Awards uspěli tvůrci aplikací na určování rostlin nebo na rozpoznávání únosců po hlase.

Přehled vítězů ostatních kategorií AI Awards

Osobnost roku

Marek Rosa

Student/ka roku

Michaela Mrázková

Nápad roku

Plant.id

Událost roku

Konference Machine Learning Prague

Start-up roku

Rossum

Firma roku

Phonexia

Projekt roku

Alquist AI

Speciální cena za zviditelnění ČR ve světě AI

Jiří Matas

[av_gallery ids=’9967,9969,9971,9977,9973,9975,9981,9979′ style=’thumbnails‘ preview_size=’portfolio‘ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb‘ thumb_size=’portfolio‘ columns=’4′ imagelink=’lightbox‘ lazyload=’avia_lazyload‘ av_uid=’av-2ce6yc‘ admin_preview_bg=“]